En dråpe i havet...

En dråpe i havet...

En dråpe i havet...

Det kan virke som en dråpe ikke gjør noen forskjell i det store havet.
Men tenk etter... Hva hadde havet vært uten dråper?

Fritt Ord - på bekostning av hvem?

Politikk og andre tankerPosted by Siv June Hebnes 25 Apr, 2009 22:50

Stiftelsen Fritt Ord arbeider for å verne om og styrke ytringsfriheten. Filosof og forfatter Nina Karin Monsen ble i år tildelt deres ærespris for 2009, blant annet bestående av 400 000 kr. Monsen har drevet en hard kamp mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven, og i den sammenheng kommet med en del utsagn som i mine øyne ikke er særlig prisverdige.

I følge Monsen gjør lesbiske kvinner seg selv til avlsdyr om de velger å få sæd-donasjon for å få et barn. Hun mener barn av som kommer til under sånne omstendigheter kommer til å føle skam den dagen de forstår at de selv ikke har blitt unnfanget i kjærlighet, ikke en gang i lyst og begjær, men som ren avl. (Her må også påpekes at jeg aldri har hørt at hun ser det som et problem med barn unnfanget ved hjelp av sæd-donasjon så lenge det er et heterofilt par som får hjelp.)

I motsetning til Nina Karin Monsen er faktisk jeg et slikt barn, unnfanget ikke en gang i lyst og begjær. For meg er en ting helt sikkert: Jeg ble unnfanget i kjærlighet! En kjærlighet så sterk at mine mødre ønsket å få et barn sammen, oppdra det sammen, gi det et godt liv sammen. En kjærlighet de også har gitt meg vær eneste dag jeg har levd. Jeg har aldri en eneste gang følt skam for at de valgte som de gjorde. Og jeg skulle ikke ønske jeg heller hadde vokst opp i en mer tradisjonell familie. Jeg opplever det faktisk som skremmende og veldig, veldig trist at noen går rundt og mener jeg burde skamme meg over min egen mor.

Jeg har med mine egne ører hørt Monsen si at når homofile nå får rettigheter, vil neste steg være at pedofile får det. Jeg har hørt det bli sagt at dette ikke er det samme som å sette de to gruppene i samme bås, men det er da virkelig ikke langt fra? Hvordan kan man si at om alle voksne, gjensidige forhold blir likestilt vil det neste skrittet være å godta misbruk av uskyldige barn?

Fritt Ord ønsker å styrke ytringsfriheten. Det er en fantastisk oppgave, og en av hjørnestenene i dagens demokrati. Men å hedre noen som rakker ned på og diskriminerer en gruppe andre mennesker, styrker ikke ytringsfriheten og meningen bak den. Ytringsfrihet handler om å kunne fremme sine meninger og sitt ståsted, noe Nina Karin Monsen gjerne må gjøre for min del. Det ytringsfrihet ikke handler om, er å stemple og stigmatisere andre mennesker!

Bak merkelappen som heter lesbiske og homofile står ikke bare en gruppe. Det står en rekke enkeltmennesker, fra usikre ungdommer til de som har kjempet for sine rettigheter i mange tiår. Alle med sine egne håp, tanker, planer og drømmer. Det er i bunn og grunn hvert enkelt av disse menneskene Monsen sammenligner med avlsdyr og pedofile. Da kan man bare kalle det en ting, og det er ikke ytringsfrihet, men mobbing!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by sitrus 02 May, 2009 23:08

Jeg er helt enig i dine synspunkter. Jeg skulle likt å se reaksjonene om ordet "homofil" ble erstattet med "innvandrer", "svart" eller lignende alle steder hvor homofile blir rakket ned på. Kanskje flere da ville våkne opp og se hvor langt denne fantastiske ytringsfriheten vår faktisk har gått. Nå synes jeg at ytringsfrihet er like flott som alle andre, men jeg synes det blir feil når den blir brukt til mobbing, uthengning og diskriminering.