En dråpe i havet...

En dråpe i havet...

En dråpe i havet...

Det kan virke som en dråpe ikke gjør noen forskjell i det store havet.
Men tenk etter... Hva hadde havet vært uten dråper?

Hva skal man med fagforeninger?

Politikk og andre tankerPosted by Siv June Hebnes 31 Mar, 2009 22:13
På Aarbakke AS på Bryne savner de visst ikke fagforening. Ting fungerer bra sånn det er, i følge bedriftens to nyvalgte tillitsvalgte.

Jeg syns det er flott at de har bra arbeidsmiljø på Aarbakke. At det er en ledelse som respekterer sine ansatte og hører på hva de har å si og deres ønsker. "Hos Aarbakke har ikke de ansatte opplevd at de har vært nødt til å kjempe for ting" sier Trude Digernes, en av de tillitsvalgte. Fantastisk!

Men er det ikke et sjansespill å tro at det alltid vil være slik? Ledere blir byttet ut, tidene blir trangere, og det kan jo hende også de ansatte på Aarbakke får oppleve at de må kjempe for ting. Da vil jeg tro det hadde vært fint å ha en fagforening og rettigheter i ryggen?! Er det noe den siste tidens finanskrise har vist er det vel at ikke alle ting er så trygt og stabilt som man gjerne tror.

Jeg håper virkelig dette ikke vil skje. Jeg ønsker de ansatte ved Aarbakke alt vel og godt, og at de ordningene de velger skal fungere for dem. Jeg synes bare det er skremmende å fremsette en bedrift der de ansatte ikke er organisert som et slags "ideal," noe positivt. Fagforeningene er ikke der for å gjøre ting vanskeligere for arbeiderene. De er der for å støtte arbeiderene, backe dem opp, stå på krava. For å unngå at grådige og vanskelige ledere og arbeidsgivere skal gjøre helt som de vil.

Sammen er vi sterke!

  • Comments(0)//loppehavet.smulen.no/#post5